Contact

info@griffid.com
+31-(0)36-767 60 10

Bezoekadres:
Camerastraat 25
1322 BB Almere Nederland

Telefoon:
Algemeen: +31-(0)36-521 68 28
Sales:+31(0) 36-767 60 10
Project buro:+31(0)36-767 60 11
Administratie:+31(0)36-767 60 12
Support NL 0900-474 33 43

Follow

Info

copyright Griffid B.V.

Griffid and cybercrime

Cybercrime

Griffid medewerkers zijn op de hoogte van potentiele gevaren m.b.t. cybercrime op Griffid systemen.

Waar Griffid verantwoordelijk is voor systemen worden direct acties ondernomen en volgens plan van aanpak uitgevoerd.

Mocht er een mogelijke dreiging geconstateerd worden, dan maken wij direct een melding en waar nodig doen wij aangifte van cybercrime. Het beleid m.b.t. remote werkzaamheden is aangepast, een kleine wijziging is: Medewerkers mogen alleen een verbinding maken met toestemming van de security officer.
Er is een specifieke controle en een risicoanalyse voordat de toegang gemaakt is.
Het nadeel hiervan is wel dat werkzaamheden buiten kantooruren iets vertraagd zijn.

De volgende maatregelen kunt u nemen als u zelf systemen onderhoud:

1- Gebruik alleen Windows 8.1, Windows 10, Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2, Server 2016 systemen die verbonden zijn met het internet. Gebruikt u nog Windows XP, 7, 8 of Server 2003 dan is het verstandig om contact op te nemen met onze verkoopafdeling voor vernieuwing van systemen.

2- Zorg ervoor dat alle Windows Updates zijn bijgewerkt.

3- Maak altijd gebruik van de Windows firewall en van Windows Defender

Als u gebruik maakt van antivirus software zorgt u er dan voor dat alleen noodzakelijke folders uitgesloten zijn of op andere wijze gescand worden.

4- Voorkom het onnodig delen van bestanden en als er bestanden gedeeld zijn via een share, zorg ervoor dat deze beveiligd zijn. Bij voorkeur staat op de netwerkinterface alleen het IPv4 protocol aan en is dus bestands en printerdeling van Microsoft uitgeschakeld.

5- Maak geautomatiseerd back-ups van gegevens en bewaar deze op een veilige locatie. Uiteraard kunt u grote schijven waarop videodata staat niet altijd in een backup meenemen.
De database, configuratiegegevens en licentie dient u minimaal dagelijks te back-uppen, Griffid heeft hiervoor een voorziening.

Heeft u specifieke vragen en is er sprake van een servicelevel agreement, dan kunt u deze stellen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open platform | Made in Holland. By Griffid.